Feromonalapú növényvédő szerek fejlesztésébe kezdett a Corteva és legújabb partnere

Feromonalapú növényvédő szerek fejlesztésébe kezdett a Corteva és legújabb partnere

agrarszektor.hu
Több évre szóló globális megállapodást kötött a Corteva Agriscience az M2i-vel. A két nagyvállalat első közös projektje feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozására fog irányulni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több évre szóló globális megállapodást jelentett be a Corteva Agriscience és az M2i. A megállapodás feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozatalára vonatkozik, tudhattuk meg a Corteva Agriscience közleményéből. A két vállalat szorosan együttműködik majd annak érdekében, hogy piacra vigyék az M2i jelentős szemiokémiai portfólióját, amely feromonalapú termékeket is magába foglal szántóföldi kapás kultúrák és egyéb kertészeti növények számára. A Corteva és az M2i technológiáit ötvözve a két vállalat új megoldásokat is kidolgoz, amelyek a növények kártevői ellen nyújtanak védelmet és megnövelik a jelenleg használható technológiák felhasználhatósági élettartamát. A megállapodás részleteit a vállalatok nem hozták nyilvánosságra.

Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának elnöke elmondta, hogy vállalatuk arra törekszik, hogy választási lehetőséget kínáljon a gazdálkodók számára a rovarkártevők elleni védekezésben, beleértve ebbe a természetes eredetű termékeket is. A növényvédelmi üzletág elnöke elmondta, hogy nagyon várják már a közös munkát az M2i-vel, és hogy új lehetőségeket fejleszthessenek ki a gazdálkodók számára. Philippe Guerret, az M2i elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy örülnek az együttműködésnek, mert az meggyőződésük, hogy az áttérés a fenntartható mezőgazdaságra csak a gazdálkodók közreműködésével képzelhető el.

Ez az első együttműködési megállapodás a Corteva újonnan létrehozott globális biológiai termék portfóliójára vonatkozóan, amelynek fő célja, hogy új megoldásokat fejlesszen a gazdálkodóknak, akik hajtás és lombvédelemre, vagy talajra kijutatott formában is biológiai védelmet kívánnak alkalmazni, növelni kívánják a tápanyagfelvétel hatékonyságát, ügyelnek a talajegészségre, biostimulánsokat és biotrágyát használnak. A feromonok különösen hatékony védelmet biztosítanak a rovarkártevők ellen azáltal, hogy megtévesztik és megzavarják a megcélzott kártevők párosodását. Ez a célorientált megközelítés életképes megoldást kínál a kártevők elleni integrált védekezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02