Ezt a hétvégét is elmossa az eső, de más meglepetéseket is tartogat még az időjárás

Ezt a hétvégét is elmossa az eső, de más meglepetéseket is tartogat még az időjárás

MTI
A hétvégén sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Nagy meleg sem várható, néhol a 20 fokot sem érik majd el a maximumok, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken eleinte többnyire erősen felhős vagy borult időre lehet számítani többfelé esővel, záporral, majd reggeltől, délelőttől északnyugaton, nyugaton felszakadozik, csökken a felhőzet, és a Dunántúlon egyre inkább csak elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. A Dunától keletre túlnyomóan borult marad az ég. A szél több helyen megélénkül, napközben helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Zivatarveszély miatt péntekre Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a Dunántúlon és a középső tájakon a néhány órás napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. A keleti határvidéken tartós eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon sok helyen erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között valószínű.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Zivatarban lehetnek csak átmenetileg viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?