Véget érnek a nyárvégi derűs napok: hétvégére jön a rossz idő

Véget érnek a nyárvégi derűs napok: hétvégére jön a rossz idő

MTI
Borúsabb, csapadékosabb idő várható a hétvégén. Ezzel együtt lehűlésre is készülni kell, helyenként napközben sem lesz 15 Celsius-foknál melegebb, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken jellemzően erősen vagy közepesen felhős idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Reggeltől kezdve a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, majd a déli óráktól kezdve már a középső megyékben is egyre több helyen várható eső, zápor, majd nagyjából déltől kezdve már zivatarok is. A Dél- és Közép-Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat. Estig a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye. Sokfelé lesz erős, zivatarok körül akár viharos a szél. A leghidegebb órákban 10-16 fok lesz. Napközben általában 25-30 fokig melegszik a levegő, de a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység egyes részein csak 20-24 fok lesz.

Szombatra virradó éjszaka sokfelé várható kiadós eső, keleten helyenként még zivatar is. Napközben a csapadékzóna fokozatosan az északkeleti, keleti megyék fölé helyeződik, így a Dunántúlon és a középső megyékben fokozatosan megszűnik az eső. A szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 8-19 fok között alakul, az északnyugati megyékben lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a melegebb. A maximumhőmérséklet döntően 14-18 fok között valószínű, de a Tiszántúlon reggel, délelőtt még 19-22 fok is lehet.

Vasárnap hajnalban a szélcsendes nyugati, délnyugati tájakon pára, foltokban köd képződhet. Az északkeleti megyékben kevesebb helyen lehet eső, másutt - nagyobb eséllyel délnyugaton - helyenként kisebb záporok alakulhatnak ki. A szél megerősödik, a Zemplén térségében viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?