Elképesztő, ami idén áprilisban az időjárással történik: évtizedek óta nem volt ilyen

Elképesztő, ami idén áprilisban az időjárással történik: évtizedek óta nem volt ilyen

agrarszektor.hu
Az előzetes adatok alapján eddig több mint 3 fokkal hidegebb az április a sokévi átlagnál. 1901 óta egyébként 1929 áprilisa bizonyult a leghűvösebbnek, akkor 6,8 fok volt a havi középhőmérséklet országos átlaga.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idei április ezidáig nagyrészt nem a meleg tavaszi idő jegyében telt, a fokozatosan feldarabolódó poláris örvény "támadásainak" köszönhetően jó eséllyel ez lehet az évszázad eddigi leghűvösebb áprilisa - írja az Időkép. A hónap nyárias idővel indult, elsején többfelé a 25 fokot is meghaladták a maximumok. Ezt követően azonban északnyugat, észak felől több hullámban hideg, 6-án sarkvidéki eredetű légtömeg zúdult be hazánkba, többfelé nagy pelyhekben szakadt a hó. Átmeneti melegedést követően 13-ától ismét tartósan hűvös, hideg időszak vette kezdetét, a Bakonyban ezen a napon közel 30 centis hó hullott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján a hónap középhőmérséklete 25-ével bezárólag 7,9 fok, ami több mint 3 fokkal marad el a sokéves átlagtól. Bár szerdától melegedés jön, átlag fölé csak csütörtökön és pénteken emelkedik a hőmérséklet, így ez az érték pozitív irányban legfeljebb pár tizeddel módosulhat.

Címlapkép forrása: MTI/Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?