Hatalmas viharokkal csap le az újabb kánikula az országra: itt a friss előrejelzés

Hatalmas viharokkal csap le az újabb kánikula az országra: itt a friss előrejelzés

MTI
A következő napokban ismét melegszik a levegő, a hét közepén akár 38 Celsius-fok is lehet. Emellett viszont többször várhatók záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn erősen gomolyfelhős lesz az ég, a legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben, a legkevesebb pedig az Északi-középhegység területén várható. Elszórtan zápor, zivatar is lesz. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon a legkisebb az esély csapadékra. Zivatarok környezetében erős vagy viharos a szél is. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 27-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden sok napsütés várható. Főleg az északkeleti területeken valószínű szórványosan zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A hajnali 14-21 fokról 32 és 37, az északkeleti tájakon 28 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön több órára kisüt a nap, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet szerdán 17-24, csütörtökön 15-24 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 28-38, csütörtökön 27-34 fok között alakulnak.

Pénteken felhősebb lesz az ég és többfelé várható zápor, zivatar. Hajnalban 14-20, a délutáni órákban 25-31 fok várható.

Szombaton és vasárnap is borús idő várható, több helyen záporral, zivatarral. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar térségében viharos lesz a szél. A hajnali órákban mindkét nap 13-20 fok lesz. A csúcsértékek szombaton 23-30, vasárnap 25-32 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?