Rengeteg esővel csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hol várható csapadék

Rengeteg esővel csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hol várható csapadék

MTI
Csapadékosabb, hűvösebb idő várható a nyár utolsó hétvégéjén. Néhol nagy mennyiségű eső is hullhat és többfelé 20 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből. Pénteken az ország nagy részén gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban az északkeleti megyékben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A leghidegebb órákban általában 10-15 fok lesz, de a derültebb, szélcsendes északi völgyekben egy-két fokkal hidegebb is lehet. Napközben általában 16-22 fokig melegszik a levegő, a tartósabban felhős, csapadékos keleti tájakon lesz a hűvösebb. Szombaton hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Dél, délkelet felől pedig egyre vastagabb, összefüggőbb felhőzet érkezik. Az ország északnyugati felén gomolyosabb lehet a felhőzet, főleg ott több-kevesebb napsütés is lehet. A csapadék eloszlása bizonytalan.

EZ IS ÉRDEKELHET

Északnyugaton szórványosan valószínű záporeső, helyenként zivatar. Délen és keleten több helyen várható eső, zápor. Néhol nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A szél többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar környezetében lehetnek erős széllökések. Hajnalban 5-12 fokot mérhetnek. A délutáni órákra általában 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósabban felhős, csapadékos délkeleti tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő. 

Vasárnap az összefüggőbb felhőzet távozik kelet, északkelet felé. A több-kevesebb napsütés mellett kezdetben a Tiszántúlon még több helyen valószínű eső, zápor, napközben szórványosan alakulnak ki záporok, néhol zivatar is. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 13, a csúcshőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?