Rengeteg eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hova, mikor csap le a vihar

Rengeteg eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hova, mikor csap le a vihar

agrarszektor.hu
Csütörtökön újabb hullámzó front hoz kiadós csapadékot és zivatarokat az országba. Az intenzív gócokból több helyen kell lokálisan jelentős csapadékra számítani, délkeleten 25-30 mm is összegyűlhet. A front előterében erős, viharos széllel érkezik a déli, keleti tájakra az ilyenkor megszokottnál melegebb levegő, így a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot, délkeleten akár 23-24 fok lehet. Pénteken még az ország déli, keleti harmadán számíthatunk esőre, záporokra, a hétvégén viszont már száraz időre van kilátás.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtökre újabb hullámzó front éri el térségünket nyugat felől - írja az Időkép. A hajnali óráktól a Dunántúlon, majd a középső és keleti tájakon egyre többfelé ered el az eső, délnyugat felől pedig kiadósabb csapadékot adó záporok, beágyazott zivatarok alakulhatnak ki. A Duna vonalát elérve a zivatarok akár lánccá alakulhatnak. Így érkezik a front az országba az Időkép animációja alapján:

Az intenzív gócokból több helyen kell lokálisan jelentős csapadékra számítani, a legtovább pedig délkeleten tart ki a záporos, esős idő, ezeken a tájakon 25-30 mm gyűlhet össze. A front előterében erős, viharos délies széllel érkezik a déli, keleti tájakra az ilyenkor megszokottnál melegebb levegő, így a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot, délkeleten akár 23-24 fok lehet. Viharos, 60 km/h-t meghaladó széllökésekre elsősorban délkeleten számíthatunk, valamint zivatarok környezetében, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?