Nagy eső jön: narancs riasztást adott ki az OMSZ ezekre a területekre

Nagy eső jön: narancs riasztást adott ki az OMSZ ezekre a területekre

MTI
Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden délelőtt. A veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az előrejelzés szerint kedden a délelőtti óráktól egy nyugat felől érkező hidegfront mentén zivatarokra kell számítani, előbb a Dunántúlon, majd fokozatosan keletebbre is. Főként a Dunántúl és az Alföld déli részén a zivatarokat óránkénti 70-80 kilométeres széllökések kísérhetik, de itt egy-egy heves zivatar is előfordulhat óránkénti 90-100 kilométeres lökésekkel, jégesővel, illetve rövid idő alatt lehulló nagy csapadékkal.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ismétlődő záporos csapadékból a délnyugati területeken néhol 20-30 milliméter is összegyűlhet a nap folyamán. Késő estére várhatóan megszűnik a zivatartevékenység az országban - írták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón - kérik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02