Jön az eső: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol mi várható

Jön az eső: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol mi várható

MTI
Változékony lesz az év első hetének időjárása: enyhe idő várható, de több hullámban kell esőre számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn, újév napján reggeltől északnyugat, nyugat felől gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, de közben az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik. A Dunántúlon délelőtt, a keleti határvidéken délután, késő délután áll el az eső. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, napközben erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum.

Kedden változóan felhős időre lehet számítani, majd sokfelé vastagszik a felhőzet, és estétől helyenként előfordulhat eső, záporeső, nagyobb eséllyel északon. A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik. Hajnalban többnyire mínusz 1 és plusz 3, a szélvédett, gyengébben felhős körzetekben mínusz 4 és mínusz 2, kora délután általában 7 és 12, északkeleten 3 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán nagyrészt erősen felhős lesz az ég és szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalra általában 5 és 9, a szélvédettebb északkeleti tájakon 1 és 4 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután többnyire 7-13 fokra lehet számítani.

Csütörtökön jobbára erősen felhős idő várható, majd csökken a felhőzet. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, zivatar. A nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, majd megvastagszik a felhőzet és főleg a nap második felében szórványosan előfordulhat eső, zápor. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali mínusz 3 - plusz 5 fokról általában 7-12, az északkeleti országrészben 5-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég, több helyen számítani lehet esőre, záporesőre. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délkeleti, keleti szél. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximum általában 8 és 14, északkeleten 5 és 7 fok között alakul.

Vasárnap jobbára erősen felhős, illetve borult időre van kilátás, több helyen valószínű eső, zápor. A keleti, majd az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban mínusz 1 és plusz 6 fok közötti hőmérséklet várható, napközben 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?