Erős faggyal indul a hét: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

Erős faggyal indul a hét: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

agrarszektor.hu
Erős faggyal és erős széllel indul a hét, sokfelé -10 fok alatt is alakulhat a reggeli hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön lesz a leghidegebb a hajnal, a fagyzugos részeken -15 fok is előfordulhat majd.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn reggel az Alpokalján még helyenként kisebb havazás, havas eső várható, míg keleten ködfoltok és naposabb idő indítják a hetet - írja az Időkép. A keleti megyékben komolyabb fagyok is előfordulhatnak, hazánk északkeleti csücskében -10, -13 fokig csökken a hőmérséklet. Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld területén máshol is közel -10 fok körül alakulnak a minimumok, nyugaton lehet enyhébb a reggel. Napközben változóan felhős lesz az ég, nyugatról is elvonul a csapadék. A szél azonban feltámad, élénk, északon erős, az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban is csak 0 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden ismét fagyos lesz a reggel, és a leghidegebb északon, északkeleten lehet. Az élénk, erős északi szél kitisztítja az időt, szikrázó napsütés váltja a felhőket. A hétfőhöz hasonlóan 0-5 fokos maximumokat mérhetünk.

Forrás: Időkép

A tiszta idő miatt szerda reggel tud leginkább lehűlni az idő, szinte mindenütt -5 fok alá megyünk, északon és a hegyekben -10, a fagyzugos részeken -15 fok körüli fagy is előfordulhat. A szél még szerdán is élénk lehet, de cserébe a napsütés is megmarad. A napos, csapadékmentes idő csütörtökön is folytatódik, az erős fagyok után azonban délutántól enyhülés jön.

Pénteken hajnalban ködfoltok lehetnek - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Napközben többórás napsütés várható, csapadék nélkül. Többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. A hajnalban mínusz 10 és 0 fok közötti hőmérsékletről kora délutánra plusz 1 és 9 fok közé melegszik a levegő. 

Szombaton és vasárnap hajnalban is lehetnek ködfoltok. Néhol kevésbé, másutt erősebben felhős lesz az ég. Szombaton előfordulhat kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, vasárnap nem valószínű. Szombaton még helyenként megerősödhet a szél, vasárnap csak élénk légmozgás várható. Szombaton a minimumok mínusz 8 és plusz 2, a maximumok 0 és plusz 8 fok között alakulnak. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?