Itt a bejelentés: komoly segítséget kapnak a magyar kukoricatermelők

Itt a bejelentés: komoly segítséget kapnak a magyar kukoricatermelők

agrarszektor.hu
Hosszú idő után pont került egy hosszú folyamat végére, 2022. január 28-án a Székesfehérvári Törvényszék bejegyezte a Kukorica Kör Egyesületet - tájékoztatott Daoda Zoltán, az Egyesület vezetője. Hosszú hónapok munkájának megkoronázásaként kapták a jó hírt több alapító tag jelenlétében az AGROmashEXPO-n.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nyilvántartásba vették az egyesületet, és ezzel megkezdhetik azt az érdemi munkát, melyen az elmúlt fél évben, a háttérben dolgoztal, és ezzel közelebb kerülhetnek kitűzött céljaik megvalósításához, eléréséhez - írja az Egyesület közleményében.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!
Igazából már jó ideje rajtra készen álltunk, csak ez a hivatalos papír hiányzott a starthoz. Ennek első lépéseként végre a nagyérdemű számára is nyilvánossá tettük a Kukorica Kör weboldalát, ahol informatív cikkeket olvashatnak a látogatók, de az eseménynaptárban elérhetőek a soron következő mezőgazdasági kiállítások, rendezvények, emellett a szakmai programunk részletei is itt lesznek megtalálhatók  

- avat be Dr. Körösi Katalin, az egyesület szakmai és operatív vezetője.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Kukorica Kör Egyesület

Az egyesület alapítótagjai olyan szakemberek, akik naprakész tudásukkal értékes és innovatív információkkal, szakismerettel rendelkeznek, amelyet az egyesület által elérhetővé tesznek a gazdák számára is. Az egyesület a hazai döntéshozók felé a gazdálkodók érdekeit képviseli, és karöltve dolgozik a termelők versenyképességének megőrzésén. Céljuk egy olyan közösség megteremtése, akik hosszútávon gondolkodnak, és eredményesek akarnak lenni az általuk választott hivatásban. A Kukorica Kör tagjai egyetértenek abban, hogy a folyamatos tanulással, az ezáltal létrejövő fejlődéssel és az elérhető legjobb technológiák használatával a magyar gazdák hosszú távon képesek lesznek versenyképesen termelni és alapanyagot szolgáltatni a magyar és külföldi feldolgozók, állattartók számára egyaránt. A 21. század elején elérhető technológia - legyen szó gépről, eszközről, vállalatirányítási szoftverről vagy akár növénynemesítési alapanyagról - alkalmas arra, hogy a termelést kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé, a termést pedig ellenállóbbá, jobb minőségűvé tegye. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A fenntartható, környezettudatos termelés megvalósításával a gazdák versenyképesebben lépnek ki a piacra, stabilabban és erősebben tudják tervezni a jövőt. Az egyesület megalakulásával egy olyan szervezet jött létre, amely a hazai termelők ismereteinek bővítését, a hazai és nemzetközi gabonapiaci hírek folyamatos átadása mellett annak szakmai értelmezését továbbá szakmai megmérettetéseket is céljául tűzte ki. Az összefogással, közös célok kialakításával hatékonyabban tudják képviselni a gazdálkodók érdekeit, ezáltal kiszámítható, állandó piacot és biztonságot teremtve számukra

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?