Hatalmas eső jön kedden: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső jön kedden: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Több hullámban érkezik a csapadék a héten Magyarországra, és kedden, valamint szerdán szinte mindenhol lehet számítani esőre. A lehulló csapadék ugyanakkor nem szünteti meg az aszályt, és habár a Dunántúlon mérsékeli azt, az ország középső részein továbbra is marad a súlyos vízhiány.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Keddtől vége a száraz napoknak, fellélegezhet a természet - írja az Időkép. Egy Nyugat-Európában elhelyezkedő ciklonrendszer előoldalán délnyugatias áramlással a magasban nedvesebb légtömeg éri el az országot. Míg hétfőn a Dunától keletre és délen alakulhattak ki záporok, kedden nyugat felől újabb adag eső érkezik, mely már a dunántúli térségnek kedvez. (Az Északi-középhegység magasabb csúcsain havazás, hózáporok is kialakulhatnak.)

Forrás: Időkép

Kedd este kelet felé vonul a csapadékzóna, szerda délutánra pedig már szinte mindenhol eláll az eső. A legtöbb csapadékmennyiség a Dunántúlon várható, itt szerda reggelig helyenként 15 mm is összegyűlhet. A szerdáig lehulló csapadék nem szünteti meg az aszályt, de főként a Dunántúlon mérsékli azt. A vízhiány az ország középső tájain a legsúlyosabb, itt a talaj akár 80 mm csapadékot is elviselne, míg a nedvességtartalom a helyére áll (OMSZ).

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?