Hagyma kiemelő

A hagyma kiemelő gépek arra szolgálnak hagymatermesztés végén betakarításkor kiemeljék a növényt a földből. Működési elvüket tekintve léteznek kirázó típusú gépek, de felszedők is.

A hagyma kiemelő jellemzően a kisebb kapacitású betakarítógépek közé tartozik, amely a kisebb, illetve közepes méretű gazdaságoknál a zöldségtermesztés során felmerülő igényeket hivatottak kiszolgálni a burgonya betakarítását illetően. A hagyma kirázók a föld alatt található gumós jellegű termények betakarítása során vannak széles körben használatban. A hagymafélék gépesített felszedése nem új dolog, hatékonysága miatt mostanra már szinte minden ezzel foglalkozó gazdaságban megszokottá vált. A burgonya mellett a hagymás növények körében is elterjedt a ez a fajta szedési technológia, ezért ezeket a kiemelő gépeket használják a különféle hagymás növények (vöröshagyma, fokhagyma, salátahagyma, virághagymák stb.) betakarítása során is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.