Erre nem sokan számítottak: kőkemény mínuszokkal tört be a tavasz az országba

Erre nem sokan számítottak: kőkemény mínuszokkal tört be a tavasz az országba

MTI
Helyenként mínusz 10 Celsius-fokos hideggel kezdődött a tavasz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közétett bejegyzéséből. Kitértek arra is, hogy a Dunántúl középső és déli megyéiben nagy területen vékony hóréteg is maradt a meteorológiai tavasz első reggelére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Emellett a kiderülő égnek és a nagyobb területen mérséklődő szélnek köszönhetően csaknem országszerte fagyott, a fagyzugokban mínusz 10 fok körüli minimumokat is regisztráltak - írták. Ugyanakkor azt írták: a napsütésben gyorsan emelkedik a hőmérséklet, így a délutáni csúcsértékek a sokévi átlagnak megfelelően alakulnak. Az előrejelzés szerint kedden a nap első felében alapvetően derült vagy kissé felhős idő várható, majd délután északkelet felől felhősödés kezdődik. Az Alföld északkeleti részén már erősen felhős idő lesz a jellemző, ott este néhol kisebb havazás is kialakulhat. Sokfelé lesz élénk, az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében erős a szél. A maximumhőmérséklet plusz 5 és 10 fok között várható. Késő estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő. A hét további részében nem várható érdemi csapadék és hajnalonként továbbra is többfelé várhatók mínuszok.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?