Krumplinak hitték, kiderült, hogy valami egészen más: őrület, mit talált egy házaspár

Krumplinak hitték, kiderült, hogy valami egészen más: őrület, mit talált egy házaspár

MTI
Mégsem a világ legnagyobb burgonyáját találta meg tavaly augusztusban egy új-zélandi házaspár: a Doug névre keresztelt, csaknem 8 kilogrammos termésről kiderült, hogy valójában egy tökféle gumója.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Dougot - vagy ahogy egy ideje betűzik, Dugot - Colin és Donna Craig-Brown találta kertjében. A pár kiásta a furcsa, mutáns kinézetű termést, amelyet először különös gombának tartottak. Amikor azonban Colin kivágott belőle egy darabot és megkóstolta, úgy érezte, krumpli íze van. Súlya a mérleg szerint 7,8 kilogramm volt. A Guinness Rekordokat számon tartó szervezet DNS-vizsgálata azonban más eredményt hozott. Mint a párnak írták, az elemzés szerint nem burgonyáról, hanem egy tökféle gumójáról van szó. Így a legnehezebb a burgonya rekordját továbbra is egy 5 kilogrammos nagy-britanniai példány tartja, amely 2011-ben kapta meg a címet.

A híressé vált terméstől a rossz hír ellenére sem szabadultak meg, továbbra is a pár mélyhűtőjében van, ahol unokáik mindig megcsodálják. Colin Craig-Brownnak egyenesen kedvet csinált ahhoz, hogy óriáskrumlit termesszen, azt tervezi, hogy növeszt egy valódi rekorder burgonyát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?