Havazással érkezik meg a hideg az országba: mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazással érkezik meg a hideg az országba: mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

MTI
Hidegre, havazásra kell készülni a hétvégén. Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A veszélyjelzésükben azt írták: szombat reggel délnyugaton az eső mellett már havas eső, hó is előfordulhat, de olvadni fog. Délutántól az Észak-Dunántúlon, Észak-Magyarországon több helyen havas eső lesz, főként a hegyvidéki területeken pedig havazás alakulhat ki. Kiemelten az esti óráktól a Dunántúli-középhegységben, Dunazug-hegyvidéken több helyen várhatóan meg is marad a hó, így vasárnap reggelig 2-5 centiméter, egyes helyeken (leginkább a Bakonyban) 5-10 centiméter hó hullhat. Vasárnapra virradó éjszaka a havazás várhatóan átterjed a Dunántúl többi részére, de csak kevés megmaradó hó valószínű - írták. Veszprém megyére szombatra és vasárnapra is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán azt írta: az ország felett örvénylő ciklon hatására szombat délután elkezdődik a hideg légtömeg beáramlása a Kárpát-medencébe, északnyugat és északkelet felől. Vasárnap hajnalban az Alföld nagy része még fagymentes lesz. Hétfő hajnalra viszont, ahogy a szél is leáll, már sokfelé fog fagyni. Aztán lassan újra emelkedni kezd a hőmérséklet - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szombaton a minimumok mínusz 1 és plusz 7, a maximumok plusz 4 és 11 Celsius-fok között alakulnak. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok, a délutáni órákban plusz 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Hétfő hajnalra általában mínusz 6 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugos részeken hidegebb is lehet, majd délután többnyire 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, a déli tájakon lesz az enyhébb, északkeleten a hidegebb idő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?