Fontos döntés született: megszűnt a tilalom Magyarországon

Fontos döntés született: megszűnt a tilalom Magyarországon

agrarszektor.hu
Bár a csapadékhiány még mindig jelentős, az élő biomassza arányának növekedése, valamint a tűzesetszámok csökkenése alapján megszűnt a fokozott tűzkockázat Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén. Mindezek alapján a hatóság 2022. április 27-től mindkét megyében feloldja a tűzgyújtási tilalmat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével - a fent részletezett, kedvező körülményeket figyelembe véve 2022. április 27-től feloldja a fokozottan tűzveszélyes időszakot Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében. Ezzel az intézkedéssel jelenleg hazánk teljes területén megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

A hatályos rendelkezésekről a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. Rendelkezésre áll továbbá egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is, amelynek segítségével bárki pontosan azonosíthatja a lakóhelye környékén található erdőterületeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?