Hatalmas eső és szél csap le az országra: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Hatalmas eső és szél csap le az országra: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A mai nap második felében a délnyugati megyékben is kedvező légköri feltételek állhatnak fenn zivatarok, heves zivatarok kialakulására, arrafelé a a késő esti órákban is aktív maradhat a légkör. A hevesebb zivatarokhoz jégeső (2 cm-t elérő, akár ezt meghaladó), illetve viharos széllökés (~ 80-90 km/h), valamint intenzív csapadékhullás társulhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A front mozgása azonban jelentős bizonytalansággal terheli az időjárási helyzetet! Gyengébb forgatókönyv megvalósulása esetén a hevesebb események délnyugati határaink túloldalán következnek be. Napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, amelyet helyenként (főként az Észak-Dunántúl, Északi-középhegység, és a főváros térségének magasabb pontjain) zivataroktól függetlenül is viharos (ált. 60-70, magasabb hegyekben akár 75-85 km/h) széllökések kísérhetik. A légmozgás késő délutántól veszíthet jelentősen erejéből. Vasárnap kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?