Gigaberuházás Sátoraljaújhelyen: itt a nagy dohányfeldolgozó milliárdos fejlesztése

Gigaberuházás Sátoraljaújhelyen: itt a nagy dohányfeldolgozó milliárdos fejlesztése

agrarszektor.hu
Megkezdődött a dohányfeldolgozás a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyárának új előkészítési üzemcsarnokában - a társaság közel 10 milliárd forint értékű beruházása ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett. Most válik lehetővé a még termelő régi technológiai sor teljes leállítása és az ott szükséges gépcserék, épület felújítások elvégzése. A teljes átadás a tervek szerint 2022 decemberében valósul meg, melyet követően a gyár dohányvágat-előállítási kapacitása mintegy 25 százalékkal bővül, a betelepített gépek pedig a korábbiaknál jelentősen korszerűbb dohány-előkészítést tesznek lehetővé.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Continental Dohányipari Zrt. 2021 elején kezdett a közel 10 milliárd forint értékű beruházásba, amely egy három szintes, szintenként 1800-, összesen mintegy 5400 négyzetméter alapterületű, modern gépparkkal felszerelt üzemcsarnok kialakítását foglalja magában - írja közleményében a vállalat. Az üzembe helyezett dohány-előkészítő sor az üzemcsarnok második szintjén helyezkedik el, és a minél hatékonyabb munkavégzés, illetve a termékminőség további fejlesztése érdekében ipari robottal és a legmodernebb Scada felügyeleti rendszerrel van ellátva.

Az új előkészítési sor üzembe helyezése rendkívül fontos mérföldkő a több mint egy éve zajló beruházásunk megvalósításában - a dohányexpandáló-üzemeink által igényelt nedves dohányvágat nem tárolható, így a folyamatos ellátás biztosítása érdekében elengedhetetlen volt az új, ennek előállítására alkalmas gyártósor elindítása

- mondta el a beruházás kapcsán Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.

A projekt utolsó fázisaként a társaság szeptember elején leállítja a még üzemben lévő hagyományos dohányvágat előállítást is végző eddigi dohány előkészítési gyártósort, és megkezdi a megmaradó elemek teljes korszerűsítését. A munkálatok befejezését követően, a tervek szerint november közepétől immár a teljes gyártósor teszt üzemmódba áll. A decemberre tervezett hivatalos átadásig a dohányexpandáló-üzemek nedves dohányvágat-igényét, valamint a hagyományos szárítású dohányvágat-igényt két forrásból biztosítja a Continental - míg előbbi ellátásáért az új gyártósor felel, utóbbi igényre a társaság a 3 hónapos időszakot fedező hagyományos dohányvágat előgyártásával gondoskodott.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?