Letarolhatja Európát ez a gyümölcs: nincs mese, erre jobb felkészülni

Letarolhatja Európát ez a gyümölcs: nincs mese, erre jobb felkészülni

agrarszektor.hu
A 2022-es betakarításból származó moldovai korai szilva első szállítmányai július folyamán kerültek exportálásra. Több mint 3400 tonna szilva jutott el a világ 11 országába a fogyasztókhoz, például: Németországba, Ausztriába, Lengyelországba, Hollandiába, Romániába, Oroszországba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fagyok és a szárazság által jellemzett kihívásokkal teli szezon ellenére a moldovai termelők várhatóan több mint 70.000 tonna szilvát fognak betakarítani - írja a moldovafruct.md-re hivatkozva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A nagy mennyiségű szállítás a 34. héttől kezdődött a Stanley és a President fajtákkal.

Idén jó szilvatermésünk lesz az öntözésnek és a fejlett termelési technológiáknak köszönhetően. A Stanley szilvából körülbelül 400 tonnát fognak betakarítani. Folyamatban van a GlobalG.A.P. minősítés megszerzése, ami új exportlehetőségeket fog megnyitni

- mondta Ion Bajereanu, a Vilora-VS Kft. operatív igazgatója, a Moldovai Gyümölcstermelők és -exportőrök Szövetségének tagja.

Az elmúlt években a moldovai gyümölcsök sikeresen léptek be új piacokra. 2021-ben Moldova több mint 52 ezer tonna szilvát exportált, amelynek fele az EU piacára került. Idén egy évre 15 ezerről 40 ezer tonnára emelték az EU-ban vámmentesen forgalmazható moldovai szilva mennyiségét. Annak ellenére, hogy Moldova több mint egy tucat szilvafajtát termeszt, a Stanley, a Kabardinca, a Lepotica és a President a legnépszerűbb exportfajták. A legnagyobb mennyiségű moldovai szilva augusztustól novemberig áll rendelkezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?