Kiderült, milyen idő vár a magyarokra hétvégén: ennek sokan örülhetnek

Kiderült, milyen idő vár a magyarokra hétvégén: ennek sokan örülhetnek

MTI
Nagyrészt napos, száraz idő várható a hét második felében. Az éjszakák továbbra is fagymentesek lesznek, délutánonként 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek reggelre kialakulhatnak a ködfoltok, de a reggeli, délelőtti órákban a látási viszonyok javulnak. Napközben a felhőtakaró kelet felé helyeződve fokozatosan szakadozik, csökken, délután már - a keleti, északkeleti megyék kivételével - egyre inkább gyengén felhős, napos idő lehet a jellemző. Csapadék nem valószínű, de az északnyugati határ közelében kisebb eső, zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton rövid napos időszakok mellett általában erősen felhős lesz az ég. Az északi határ mentén néhol előfordulhat gyenge eső, a déli szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Vasárnap általában napos idő várható a ködfoltok feloszlása után, de délutánig az északkeleti megyékben még némileg több lehet a felhő. Csapadék nem várható, a déli szél napközben megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?