Olyan csavar jön az időjárásban, amire kevesen számítanak: mutatjuk, mi várható

Olyan csavar jön az időjárásban, amire kevesen számítanak: mutatjuk, mi várható

agrarszektor.hu
A hét második felében visszatér a tavasz hazánkba. Csütörtökön még csak nyugaton és délnyugaton lesz melegebb az idő, pénteken viszont sokfelé a 20 Celsius-fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Komolyabb napsütés ugyanakkor még nem várható, de mind csütörtökön, mind pénteken előfordulhatnak esők, záporok.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök hajnalban a kevésbé felhős keleti, északkeleti tájakon még hozhat fagyokat az időjárás, de a maihoz hasonló hidegre már nem kell számítani. A fagyzugokban azért még -3, -4 fokig lehűlhet a levegő - írta meg az Időkép.hu. Az ország nagy részén azonban már nem fog fagyni, ugyanis nyugat, délnyugat felől enyhébb légtömegek érkeznek. Emiatt a nappali felmelegedés is erősödik: az ország északkeleti harmadán 10-14, máshol már 15-20 fok várható a délutáni órákban, a legmelegebb nyugaton, délnyugaton lesz.

Pénteken az enyhe hajnalt követően már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a legmelegebb tájakon 20-21 fok is lehet, ám korai még zavartalan napsütésben reménykedni. Csütörtökön csak rövid időszakokra süthet ki a nap, délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Nyugaton, délnyugaton néhol zivatar sem kizárt. Éjjel ez a csapadékzóna kelet felé vonul, pénteken a nap első felében lehetnek hosszabb napos időszakok, majd délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A déli-délnyugati szelet mindkét napon többfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?