Komoly gonddal küzd most sok magyar termelő: megvan, mi lehet rá a megoldás

Komoly gonddal küzd most sok magyar termelő: megvan, mi lehet rá a megoldás

agrarszektor.hu
20 éves lett idén a Biocont Magyarország Kft., amely biológiai növényvédő szerek, illetve az idei évtől talajmikrobiológiai és talajkondícionáló szerek forgalmazásával foglalkozik. A vállalkozás 2023-ban a Kukorica Kör Egyesület tagja lett.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Dr. Milan Hluchý, a cseh anyacég vezetője elmondta, hogy az ökológiai infrastruktúra hiányzik a cseh és a magyar mezőgazdaságból, ami nem csak szép virágos, pillangós vidéki tájakat biztosítana, hanem alapvető szükségünk van rá a stabil mezőgazdasághoz. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg a cseh szőlő területek 70%-át integrált gazdálkodásban művelik, 10%-ot ökológiai gazdálkodásban, és hogy ezt az elmozdulást szerinte a szántóterületeken is meg lehet tenni.

Az idei évben a Biocont Magyarország Kft. a Kukorica Kör Egyesület tagja lett. Ez alkalomból az egyesület ügyvezetője Daoda Zoltán elmondta, hogy a szervezetük célja, hogy a kukorica növényen keresztül a termeléstől a feldolgozásig bemutatni a termelőknek a gazdaságos termelési lehetőségeket, hogy 2-3 év alatt a lehető legnagyobb nyereséget érjék el. A szakember szerint a jövőben a csemege és áru kukoricában és vetőmag előállításban is egyre nagyobb teret nyernek majd a biológiai, mikrobiológiai megoldások, főképp a szerkivonások miatt. A cél, hogy megtalálják azokat a technológiákat az ország különböző részeire szabottan, amelyek a kukorica termelékenységet növelni tudják.

(Címlapkép forrása: Biocont Magyarország Kft.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?