Erre senki nem számított: váratlan hírek érkeztek a lengyel almáról

Erre senki nem számított: váratlan hírek érkeztek a lengyel almáról

agrarszektor.hu
A tavalyinál kevesebb lesz az almatermés az idén Lengyelországban. A szakértők szerint a tavalyi nagy termés miatt fáradtak a fák, ezért bizonyos fajták mennyiségében visszaesésre lehet számítani. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A lengyel Genesis Fresh gyümölcsforgalmazó cég igazgatója, Jan Nowakoski szerint az exportőrök már a készleteik legutolsó tételeinek értékesítésével vannak elfoglalva, többségük már az új szállítási szerződéseken dolgozik - írta meg a FruitVeB. Az időjárás eddig kegyes volt az almatermesztőkhoz: a tavaszi fagyok csak minimális károkat okoztak, és Nowakoski reméli, hogy az idei nyár nem lesz annyira forró és száraz, mint 2022-ben Európa jelentős részében, különösen a nyugati országokban. A lengyel almatermés volumene viszont csaknem biztos, hogy elmarad a tavalyitól, bár a fajták között nagy különbségek lesznek. A 2022-es nagy termés miatt a fák nagy része kimerült, és idén kisebb termést ad majd, különösen igaz ez a Jonagold és a Golden Delicious fajtákra, viszont Royal Galából idén is bőségesen terem majd. Pontosabb kép június közepén várható majd az idei termésről, és augusztus elejére, a Trentóban (Trentino) megrendezésre kerülő Prognosfruit konferenciára (augusztus 2-4.) áll majd össze az idei prognózis.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?