Jön a felhőszakadás, jégeső is lehet a hétvégén

Jön a felhőszakadás, jégeső is lehet a hétvégén

agrarszektor.hu
A mai nap folyamán előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd az idő előrehaladtával keletebbre is - főként a középső és déli megyékben - előfordulhatnak elszórtan zivatarok. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, néhány helyen felhőszakadás, kisebb méretű jég és átmeneti viharos széllökés társulhat. Szombatra az ország 11, nyugati és közép-magyarországi megyéjére citromsárga riasztás van érvényben a várható felhőszakadások miatt, vasárnapra az ország keleti felében hét megyére érvényes hasonló figyelmeztetés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A fátyolfelhőzet és az erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan - előbb a Dunántúlon, később keletebbre is - várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék. Zivatarok környezetében lehetnek csak erős vagy viharos széllökések.

Riasztás szombatra

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap keleten lesz heves eső

Vasárnapra már a keleti országrészben komolyabb zivatarok is várhatók, az ország hét megyéjére, az Alföld és Észak-Magyarország keletebbi tájaira citromsárga riasztást adott ki az OMSZ a várható heves zivatarok miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?