Letarolta a felhőszakadás Magyarországot: elképesztő, mennyi eső esett

Letarolta a felhőszakadás Magyarországot: elképesztő, mennyi eső esett

MTI
Az éjszakai felhőszakadásban több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullott, a legtöbbet, 73,8 millimétert Gyöngyössolymoson mérték - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a közösségi oldalán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A bejegyzésben azt írták: a heves esőzések hátterében az áll, hogy a térségben hullámzó frontrendszer előterében meleg-nedves "szállítószalag" húzódik, amely dél felől nagy nedvességtartalmú levegőt juttat az ország fölé. Az éjszaka a legtöbb eső a Mátrában esett, a meteorológiai szolgálat automatája Gyöngyössolymoson 73,8 milliméter, egy megfigyelő pedig Parádon 73,2 milliméter csapadékot mért. A fővárosban a legtöbb csapadékot, 63 millimétert Kelenföldön mérték - tették hozzá.

Egy másik bejegyzésben arról számoltak be, hogy a hullámzó frontrendszer miatt Szlovéniában még több csapadék esett, volt, ahol 200 milliméter feletti értékeket regisztráltak. Magyarországon augusztusban az északnyugati országrészben hullott a legtöbb csapadék, Szombathelyen eddig 87 milliméter. Ez már most bőven meghaladja az augusztus havi átlagos 60 milliméteres csapadékmennyiséget - írták, hozzátéve, hogy az éjszakai felhőszakadásban néhány helyen pár óra alatt lehullott ez a mennyiség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?