Kemény fagy tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Kemény fagy tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Az ősz eddigi leghidegebb éjszakája jön hazánkban, országos faggyal. Északkeleten lesz a leghidegebb, a fagyzugos helyeken -7, -8 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Pénteken hidegfront érkezik, hétvégétől téliesre fordul időjárásunk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Észak, északkelet felől sokfelé élénk, erős szél kíséretében száraz, kontinentális eredetű levegő érkezik fölénk, ami éjszaka nyugalomba jut. A szél naplementét követően mérséklődni fog, és felhőkből is egyre kevesebb lesz fölöttünk, igaz a középső országrészben egy összeáramlás mentén akár az éjféli, kora hajnali órákig is kitarthat az alacsony szintű rétegfelhőzet - írja az Időkép.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hajnalban északnyugat felől aztán fátyolfelhőzet húzódik fölénk, viszont ez a kisugárzást magas szintű felhőzet lévén nem fogja gátolni, így csütörtök reggelre országos fagy jön. Az ország nagy részén -1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, de főként északkeleten a fagyzugos, mélyebben fekvő tájakon -7, -8 fokot is mutathatnak a hőmérők a kora reggeli órákban.

Ha korán indulunk útnak, öltözzünk fel melegen, sapka, sál, kesztyű viselése is ajánlott. A hidegért cserébe napközben sok napsütés jön, igaz délután sem lesz melegebb 3-9 foknál, ráadásul egyre többfelé feltámad a nyugati-délnyughati szél, emiatt a ténylegesnél hűvösebbnek érezhetjük majd a levegőt csütörtökön.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02