Havazás jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mikor várható hó

Havazás jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mikor várható hó

agrarszektor.hu
Télies fordulat jön hétvégén Magyarországon, jelentős havazás egyelőre nem látszik, hózáporok azonban lehetnek. Szombaton még 2 és 7, vasárnap már csak 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok, és ezen a napon hajnalban már országszerte fagyni fog.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Már csütörtök hajnalban is országszerte fagyos lesz a levegő, a fagyzugokban -7, -8 fokig is lehűlhet a levegő, a tél valójában hétvégén nyitja ránk az ajtót - írja az Időkép. Pénteken északnyugat felől érkezik az a hidegfront, amely mögött hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el térségünket. A front felhőzetéből szórványosan alakulhat ki eső, zápor, északkeleten akár havas eső, hózáporok is lehetnek. A nyugati-északnyugati szél egyre többfelé feltámad. Ezen a napon még 5-11 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén megérkezik a tél, a front mögött gyakran szeles, egyre hidegebb időre van kilátás. Szombaton még 2 és 7, vasárnap már csak 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok, és ezen a napon hajnalban már országszerte fagyni fog. Jelentősebb havazás egyelőre nincs kilátásban, elszórtan alakulhatnak ki hózáporok a hétvége folyamán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58