Havazás jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mikor várható hó

Havazás jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mikor várható hó

agrarszektor.hu
Télies fordulat jön hétvégén Magyarországon, jelentős havazás egyelőre nem látszik, hózáporok azonban lehetnek. Szombaton még 2 és 7, vasárnap már csak 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok, és ezen a napon hajnalban már országszerte fagyni fog.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Már csütörtök hajnalban is országszerte fagyos lesz a levegő, a fagyzugokban -7, -8 fokig is lehűlhet a levegő, a tél valójában hétvégén nyitja ránk az ajtót - írja az Időkép. Pénteken északnyugat felől érkezik az a hidegfront, amely mögött hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el térségünket. A front felhőzetéből szórványosan alakulhat ki eső, zápor, északkeleten akár havas eső, hózáporok is lehetnek. A nyugati-északnyugati szél egyre többfelé feltámad. Ezen a napon még 5-11 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén megérkezik a tél, a front mögött gyakran szeles, egyre hidegebb időre van kilátás. Szombaton még 2 és 7, vasárnap már csak 0 és +5 fok között alakulhatnak a maximumok, és ezen a napon hajnalban már országszerte fagyni fog. Jelentősebb havazás egyelőre nincs kilátásban, elszórtan alakulhatnak ki hózáporok a hétvége folyamán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?