Durva csavart vesz az időjárás hétvégén: ilyen is rég volt már itthon

Durva csavart vesz az időjárás hétvégén: ilyen is rég volt már itthon

agrarszektor.hu
Általában borult, párás, ködös lesz a hétvége időjárása és csökken a hőmérséklet is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből. Pénteken napközben a Nyugat-Dunántúlon, illetve a Dunától keletre akár nagyobb területen is zárt lehet a felhőtakaró, főként ezeken a tájakon fordulhat elő vegyes halmazállapotú záporos csapadék, egyre inkább hózápor. Másutt kevesebb felhő valószínű. Késő délutántól a felhősebb vidékeken is határozottabb felhőzetcsökkenés kezdődik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Főként a Dunántúlon és északkeleten több helyen kísérik élénk, néhol erős lökések az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 Celsius-fok között valószínű. Szombaton közepesen vagy erősen felhős idő várható, a középső országrészben lehetnek gyengébben felhős körzetek. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Néhol lehet gyenge vegyes csapadék. Helyenként élénk lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. Hajnalra általában mínusz 6 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő, de fagyzugokban ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Kora délután 2, 8 fok várható, északkelen lesz a hidegebb. Vasárnap nagyobb területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, és főleg nyugaton süthet ki hosszabb időre a nap. Számottevő csapadék nem várható és mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra általában mínusz 4 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban hidegebb idő valószínű. Kora délutánra 1 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban borult tájakon lesz a hidegebb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?