Súlyos hírek érkeztek az ukrán agrárexportról

Súlyos hírek érkeztek az ukrán agrárexportról

agrarszektor.hu
A szállítási és logisztikai nehézségek miatt mintegy 7 százalékkal csökkent az ukrán agrártermékek exportja az előző év novemberéhez képest. Emellett pedig az importált élelmiszerek ára is emelkedett - olvasható az ukrán Nemzeti Agrárgazdasági Intézet közleményében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A gabona és olajok jelentős termelőjének és exportőrének számító Ukrajna teljes exportjának 60%-át az élelmiszerek teszik ki, ám a mezőgazdasági termelők szövetsége szerint az Oroszországgal vívott háború miatt a termékek szárazföldi határokon való átjutása vagy a kikötőkből való kiszállítása során felmerülő nehézségek veszteségessé tették a mezőgazdasági termékeket - írta meg a Reuters. Ugyanezek a problémák az év eleje óta 16%-kal, 6,2 milliárd dollárra emelték az élelmiszer-import költségeit - közölte az intézet. Az intézet idézte az állami vámszolgálat adatait, amelyek szerint Ukrajna január óta 19,6 milliárd dollár értékben exportált mezőgazdasági termékeket, amelynek 87%-át a gabona, a növényi olaj és a hústermékek tették ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?