Megvan, visszatér-e a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

Megvan, visszatér-e a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

MTI
Bizonyára a bőrünkön is éreztük, hogy néhány fagyosabb éjszakát leszámítva idén nem sok köze volt a télhez a tél utolsó hónapjának. Már csak kilenc nap van hátra a meteorológiai télből, de vajon számíthatunk-e még télies fordulatra? 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Erre a kérdésre a válasz egyre inkább eldőlni látszik: nem. Tíz napnyi időtávra, ugyanis már elég biztosan ki lehet jelenteni azt, hogy az átlagosnál melegebb vagy hűvösebb időre lehet-e számítani. A legfrissebb előrejelzések pedig azt mutatják, hogy az átlagosnál akár 5-10 fokkal melegebb hőmérsékleti tendencia február hátralévő részében is folytatódni fog - írja az Időkép. Hozzánk tehát nem érkezik nagy hidegbetörés, Nyugat-Európára azonban nagyobb mennyiségű hideg levegő zúdulhat le a hét második felében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Létrejön egy magassági teknő, melyhez mediterrán ciklonok is társulhatnak a Földközi-tenger nyugati medencéjében. Ránk nézve ez annyit jelent, hogy felerősödik a délies áramlás a Kárpát-medencében, a mediterrán térségéből érkezik majd hozzánk az enyhe, nedves levegő. Összességében tehát gyakran szeles, csapadékos, ugyanakkor enyhe időjárásra lehet számítani a hónap hátralévő részében. A hajnali fagyoknak pedig csak epizódszerep fog jutni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58