Pofonegyszerű lesz pályázni a jövőben

agrarszektor.hu
A következő három évben, évente 300-300 milliárd forint, összesen 900 milliárd összegű Európai Uniós forrásra pályázhatnak a vállalkozások. Sikerre az a vállalkozás számíthat, amelyik adózó munkahelyet teremt, vagy tart meg - tájékoztat az MTI.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön, a Világgazdaság napilap által szervezett budapesti konferencián elmondta, a kormány stabil, a következő négy évre szóló, változatlan feltételű pályázati rendszert kíván teremteni a hét kiemelt területet tartalmazó Új Széchenyi-terv keretében, amely olyan egyszerűvé válik, hogy "a pályázati iparág akár feleslegessé is válhat".

A jelenlegi 22 féle hitel- és garanciaterméket egyszerűsíteni kívánja a kormányzat a január 15-én induló pályázati rendszerben. Három pályázati modellt vázolt fel az államtitkár: a kis összegű technológia-fejlesztési pályázat 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 1-15 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz juthat, a komplex technológia fejlesztés 50 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-100 millió forinttal támogatható, míg az egészségipar, vagy a zöldipar projektjeinél 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-200 millió forintos támogatáshoz juthatnak a pályázók. Azoknál a mega projekteknél, ahol a pályázatokon 30 százalékos támogatás intenzitás a feltétel, ott egy milliárd forint támogatás nyerhető el.

Az államtitkár megemlítette a kistérségek, városi önkormányzatok által elnyerhető versenyképességi pályázatot, amely komplex gazdaságfejlesztési programok, például ipari parkok fejlesztését segítő pályázatokat kívánja segíteni. Hozzátette azt is, hogy ezek a pályázatok például a komplex értéklánc, beszállítói lánc kiépítését szolgálhatják, a cél minden esetben a munkahelyteremtés.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03