Lassan elkészül a mezőgazdasági stratégia

agrarszektor.hu
A vidék szerepe a jövőben címen konferenciát tartottak Kiskunfélegyházán. Ezen Dr. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára beszélt az agrárium hazai helyzetéről, fontosnak tartott,a hogy a mezőgazdasági stratégia megalkotásában egyetértésre van szükség, ami nem lehet teljes az érdekcsoportok miatt. Véleménye szerint csak a gazdagabb vállalkozások tudtak élni a pályázatok adta lehetőségekkel - írta a Kis-kunság On-line.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Társadalmi vitára előzi meg a már elkészülő félben lévő mezőgazdasági ágazati stratégia kihirdetését. A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban pontosan azért tartottak konferenciát, hogy ezt a társadalmi vitát, hogy a kormány terveiről, valamint az agrárium helyzetéről a kistérség civil egyesületei és szervezetei pontos tájékoztatást kapjanak.

A konferencián elmondta álláspontját Dr. Ángyán József , a VM parlamenti államtitkára, ebben kifejtette, hogy várhatóan nem lesz teljes az elfogadottsága az új agrár stratégiának, mivel ezt a fajta konszenzust nem lehet elérni minden érdekcsoport szempontjából. Hozzátette, hogy a kormánynak nem nagyon vannak már tartalékai, mivel a nemzeti vagyon nagy része eltűnt. A pályázatokról elmondta, hogy a kiírási feltételek miatt az uniós pénzekhez csak a nagyobb vállalatok tudtak hozzájutni az elmúlt években.

A kiskunfélegyházi civil Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy véleménye szerint nagyon fontos az, hogy a mezőgazdaság prioritást élvezzen, hiszen az új kormánytól minden gazdálkodó ezt reméli, mivel ha ez nem történik meg, akkor a lakosság ezen része komoly megélhetési gondokkal kerül szembe.

A konferencián még Szabó László, Bugac polgármestere prezentációt tartott a magyar falvak lehetőségeiről a XXI. században, illetve Kiss Kálmán agrármérnök a biotermesztés térségi kilátásait ismertette.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?