Újra megéri barátkozni a lengyelekkel

agrarszektor.hu
Lengyelországba tett látogatást Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn. Poznañi látogatása során Nagy István kétoldalú tárgyalást folytatott Marek Sawicki, lengyel vidékfejlesztési és mezőgazdasági miniszterrel a Polagra Food - Élelmiszeripari Vásáron.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye szerint a felek megállapodtak abban, hogy közösen lépnek fel az Oroszország által bevezetett kereskedelmi embargó negatív hatásai ellen az Európai Unió fórumain. Áttekintették a lengyel-magyar mezőgazdasági együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségeit. Emellett tárgyalásokat folytattak arról, hogy a lengyel mezőgazdasági tárca milyen módon támogatja a lengyel gazdákat. A magyar fél tanulmányozta a lengyel mezőgazdaság fejlődéséhez hozzájáruló termelői szervezetek által létrehozott feldolgozó üzemek támogatását. Mindezeken túl arról is megállapodás született, hogy a magyar és a lengyel kormány egymással együttműködve, közösen igyekszik megvédeni a magyar és a lengyel gazdák érdekeit. Marek Sawicki hangsúlyozta a V4-es együttműködés fontosságát és kifejtette, hogy csak kooperáció révén lehetünk sikeresek és a térség meghatározó erői.

A magyar agrártárca államtitkára részt vett Kelet-Európa legnagyobb élelmiszeripari- és gasztronómiai rendezvényeként számon tartott élelmiszeripari vásárán is. A Polagra Food idei programja a lengyelországi rendszerváltozás 25. évfordulójáról való megemlékezés jegyében zajlik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?