Magyarország és Bulgária külön is egyeztet az új KAP-ról

agrarszektor.hu
Összehangolja a jövőben Magyarország és Bulgária az európai uniós Közös Agrárpolitikát (KAP) érintő álláspontját. A magyar álláspont szerint az a cél, hogy a gazdák megfelelő forrásokhoz juthassanak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kiemelt fontosságú, hogy az agrárpénzeket továbbra is a gazdák kapják meg - hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki Szófiában tárgyalt Rumen Porozsanov bolgár mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel. A felek megállapodtak abban, hogy összehangolják álláspontjukat a KAP-pal kapcsolatban. Az unió soros elnöki tisztét 2018 első félévében Bulgária tölti majd be, és ekkor kerülhet terítékre a 2020 utáni Közös Agrárpolitikára vonatkozó uniós jogszabályok kidolgozása is.

Fazekas Sándor szerint a közös agrárpolitika jelenlegi rendszere kellő rugalmasságot biztosít a tagállamoknak. Így lehetőség van arra, hogy az egyes tagországok saját prioritásaiknak megfelelően alakítsák ki modelljeiket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?