2023. március 23. csütörtök Emőke

Kistraktor

A kerti traktorok és kistraktorok minden olyan munkát elvégeznek, amit szántóföldi társaik, csak a kertekben, ültetvényekben. Több nagy gyártó kerti és szántóföldi gépeket is gyárt.

A különféle kistraktorok és kerti traktorok nagyméretű társaikhoz hasonlóan a maguk kategóriájában ugyanolyan hatékony munkavégzést tesznek lehetővé a különböző mezőgazdasági munkák támogatása során. A kerti gépek körébe tartozó kistraktorok használata hasonlóan univerzálisnak tekinthető, mint a normál méretű (szántóföldi) erőgépeké: a talajműveléstől kezdve, a köztes ápolási munkák (vetés, növényvédelem, gyommentesítés, kaszálás, stb.) elvégzésén át egészen a betakarítási munkák köréig terjednek a feladatok és tevékenységek, ahol bevethetőek ezek a méretben ugyan kisebb, ám tudásban sokszor nagyobb testvéreikkel teljesen kompatibilisnek tekinthető gépek.

Természetesen a gördülékeny és széleskörű munkavégzést támogatandó, a kistraktorokhoz számos méretben elérhetőek a megfelelő munkagépek, adapterek, kiegészítők, melyek segítségével hatékonyan elvégezhető a háztáji és a kerti munkák gépesítése. Ilyen, kistraktorokra felszerelhető munkagépeket jelentenek - a teljesség igénye nélkül - a különféle talajművelő eszközök, a mini fűkaszák, a növényvédelmi berendezések és betakarításhoz kapcsolódó felszerelések.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán