Május elsejéig nem sújtja vám az európai acélt és alumíniumot

agrarszektor.hu
Donald Trump időlegesen mentesítette az Európai Unió államait az érvénybe lépett acél- és alumíniumtételek büntetővámja alól. Ugyanez vonatkozik Argentínára, Brazíliára, Ausztráliára, Dél-Koreára, Mexikóra, Kanadára - közölte Fehér Ház. Kína kimaradt a körből, amit erősen nehezményez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kína nem szerepel a kedvezményzettek listáján, ezért válaszlépéseket helyezett kilátásba a büntetővámokra. Japán, amelyik szintén kimaradt a kivételezett körből, sajnálkozását fejezte ki, hogy védelmi partnere akadályozza a fémek behozatalát, és megkísérli elérni, hogy vele is kivételt tegyenek. A Fehér Ház úgy véli, az elkövetkező hónapban olyan szabályozási rendszert kell alkotniuk, amelyik hosszú távon garantálja az USA biztonságát. Trump május elsejére ígéri a következő lépéseket.

Eközben Kína semtétlenkedik: 3 milliárd dolláros vámösszeggel válaszolna az amerikaiak barátságtalan lépésére - közölte pénteken a pekingi kereskedelmi minisztérium. Az USA-ból érkező sertéshús vámtételét például 25%-kal növelnék meg. Az acélcsövekre, a gyümölcsökre és a borra 15%-os mértékű vámemelést terveznek. A megemelt vámtételű, amerikai termékek teljes listája 128 tételt tartalmaz. Egyúttal felszólítják az Egyesült Államokat a konfliktus mielőbbi rendezésére.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?