Anglia a világ legszigorúbb állatvédelmi szabályozására készül

agrarszektor.hu
Az angolok sorban vezetik be az egyre szigorúbb állatvédelmi intézkedéseket. Most azt fontolgatják, hogy a brexit után teljesen leállítják az élő állatok szállítását.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy-Britanniában  évente  több mint 4000 juhot szállítanak át Európa kontinentális felére vágás céljából. A brit állatorvosi szövetség elnöke, John Fishwick úgy véli, az a helyes, ha a haszonállatokat a lehető legközelebb a termelés helyszínéhez vágják, és nem kínozzák utaztatással. Az állatnak nem élve kell elérnie a rendeltetési helyét, hanem hús formájában - mondta. Ez a vélekedés nemcsak állatvédelmi okokból lehet szimpatikus Angliában, hanem a termék hozzáadott értékét is növeli.

EZ IS ÉRDEKELHET
Mindenestere az angolok szigorítani akarják az állatvédemi előírásokat a szállításban. Az is elképzelhető, hogy a brexit után  - elsőként a világon - teljes egészében betiltják azt. A brit mezőgazdasági minisztérium egy hathetes konzultációt indított a témában. "Minden opciót megvizsgálunk, az állatszállítás körülményeinek javításától kezdve a transzport teljes betiltásáig" - nyilatkozta az agrárminiszter, Michael Gove, hozzátéve, hogy Anglia máris a világ legszigorúbb állatvédelmi reformját hajtotta végre. Utalt a nemrég bevezetett videókamerás megfigyelésre a vágóhidakon és az állatkínzásért járó 5 éves fegyházbüntetésre.

Angol juhok úton
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?