Ezt jó tudni az elektronikus gazdálkodási naplóról: így működik valójában

Ezt jó tudni az elektronikus gazdálkodási naplóról: így működik valójában

agrarszektor.hu
Gyakorló felületet alakított ki az elektronikus gazdálkodási naplóhoz (eGN) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A fejlesztés nagy segítséget jelent a gazdálkodóknak a naplóvezetésben: általa megismerhetik az eGN felépítését, az elérhető műveleteket, továbbá maga az adatrögzítés is kockázatmentesen gyakorolható.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az eGN gyakorló alkalmazásába ugyanúgy kell belépni, ahogyan a gazdálkodók által már ismert naplóba, azaz a felület a - KAÜ-s azonosítást követően - a Nébih ügyfélprofil rendszerében (ÜPR - https://upr.nebih.gov.hu/) érhető el. Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják az eGN-t. A gyakorló alkalmazás a napló főoldalának jobb felső sarkában lévő zöld színű szerszámkulcsra kattintva érhető el.

EZ IS ÉRDEKELHET

A tesztfelületen keresztül betölthetőek a valós EK adatok, valamint elérhető az éles programnak megfelelő eszköz- és kódtár is. A két felület között mindössze abban van különbség, hogy a gyakorló alkalmazásból riport nem exportálható, valamint nem lehet meghatalmazással belépni. Kiemelten fontos, hogy a rendszer a gyakorló alkalmazásból semmilyen adatot nem tölt át az éles felületre, ezért a hivatal a gazdálkodók fokozott figyelmét kéri abban, hogy mindig a szándékuknak megfelelő felületet használják. A fejlécben a piros „eGN gyakorló alkalmazás” felirat jelzi, hogy a felhasználó aktuálisan melyik felületre lépett be.

A téves adatrögzítések elkerülése érdekében az éles rendszerbe történő visszalépésre kizárólag ismételt bejelentkezés után van lehetőség. A gyakorló rendszerben generált tokenek esetében szintén fennáll, hogy azok kizárólag a gyakorló alkalmazásban érvényesek és használhatóak. A gyakorló felülettel kapcsolatban az egn@nebih.gov.hu címen kérhető segítség.      

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?