Fontos űrlapot tett közzé a Nébih: ezt sokaknak ki kell töltenie itthon

Fontos űrlapot tett közzé a Nébih: ezt sokaknak ki kell töltenie itthon

agrarszektor.hu
A Nébih honlapján elérhetővé vált a kiszereléscsökkentés bejelentésére szolgáló űrlap. Az online formula segítségével a gyártók, az első magyarországi forgalomba hozók, valamint a nagykereskedők jelezhetik a Nébih felé a kiszereléscsökkentésben érintett termékeket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Kormány döntése értelmében egyes kereskedelmi egységekben fel kell hívni a vásárlók figyelmét azon termékekre, melyek a korábban megszokotthoz képest kisebb kiszerelésben kaphatóak. A pontos előírásokat a 1/2024. (I. 9.) Korm. rendelet tartalmazza - írja a Nébih. Az érintett termékekről a gyártók, az első hazai forgalmazók, vagy a nagykereskedők kötelesek értesíteni kereskedelmi partnereiket, valamint termékenként első alkalommal a Nébih-et is. A mai nappal elérhetővé vált a kötelezettség teljesítésre szolgáló űrlap a hivatal tematikus aloldalán, a https://portal.nebih.gov.hu/kiszereles-csokkentes oldalon.

Az adatszolgáltató felület előkészítése a gyártói és kereskedelmi szakmai szövetségek bevonásával zajlott. Az űrlap kitöltését kiegészítő információk is segítik, mely segédleteket a hivatal folyamatosan frissíti, bővíti a gyakorlati tapasztalatok alapján. A Nébih az érintett termékekről nyilvános adatbázist állít össze, ami - a kereskedelmi tájékoztatók kihelyezéséhez igazodva - március 1-jétől lesz elérhető a hatóság honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?