Megvan az Év Agrárembere - Ők lettek a befutók

agrarszektor.hu
Zsigó György okleveles agrármérnököt, növényvédő mérnököt választották a 2015-ös Az Év Agrárembere Díj fődíjasának, vagyis Az Év Agráremberének. A díj fővédnöke Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke volt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A másodszor meghirdetett Az Év Agrárembere díjjal azokat a gazdálkodókat tüntetik ki, akik rendkívüli szakmai teljesítményük mellett jelentős társadalmi felelősségvállalással rendelkeznek. A díj fővédnöke Gyuricza Csaba, az MVH elnöke volt. 

Tavaly 10 kategóriát írtak ki a szervezők: Agrárgépészet, Agrárkutatás, Állattenyésztés, Erdészet-vadászat, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Kertészet, Növénytermesztés, Növényvédelem.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?

Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!

A jelölés időszaka 2015. októberében kezdődött, a díjra 126 szakembert jelöltek. Közülük harmincan jutották tovább internetes szavazás és szakmai értékelés alapján a második fordulóba, majd a független, szakmai zsűri meghozta döntését a kategórianyerteseket illetően. A szavazás viszont folytatódott a Közönségdíjért, de ez már nem befolyásolta sem a kategóriagyőztesek, sem Az Év Agráremberének kiválasztását. Utóbbi személyét maguk a kategóriagyőztesek, illetve a szakmai zsűri választotta ki a gálaesten, titkos szavazással.

A 2015-ös Az Év Agrárembere Díj győztese Zsigó György okleveles agrármérnök, növényvédő mérnök. 

Zsigó Györgyöt sokéves növényvédelmi munkássága, közéleti tevékenysége, önzetlen és a közjót szolgáló, szakembereknek térítésmentesen nyújtott növényvédelmi előrejelzései miatt jelölték a kitüntető díjra. Házikerti és közterületi növényvédelmi megfigyelései, vizsgálatainak és előrejelzéseinek térítésmentes publikációi, szakmai odafigyelése a piac változására, fiatal és idősebb kollégáinak feltétel nélküli segítése a mai magyar növényvédelmi előrejelzés ikonikus alakjává emelték.

A szakember bevallotta, hogy nem számított a győzelemre, de elárulta azt is, hogy mindig tele van tervekkel, ötletekkel, így a fődíjjal járó egymillió forintot egy betegségkert kialakítására szánja, amely tovább segítheti növényvédelmi előrejelzéseit.

A 2015-ös Az Év Agrárembere Díj kategóriagyőztesei
Agrárgépészet: Kustra Mihály (Felsőszentmárton)

Agrárkutatás: prof. dr. Birkás Márta (Gödöllő)

Állattenyésztés: Pócz János (Gödöllő)

Erdészet-vadászat: Répászky Miklós (Abádszalók)

Feldolgozó-élelmiszeripar: Günzer Tamás (Villány)

Fenntartható Gazdálkodás: Szólláth Tibor (Hajdúnánás)

Fiatal gazda: Czakó Szabolcs János (Kiskunfélegyháza)

Kertészet: Müller Jenő (Kecskemét)

Növénytermesztés: Szöllősi Károly (Apostag)

Növényvédelem: Zsigó György (Budapest)

A legtöbb szavazatért járó Közönségdíj:  Bóbics László (Kehidakustány).

Először adtak át a szervezők Innovációs Díjat és Életműdíjat. Előbbit szakmai tevékenységéért Major Zoltán, a Timac AGRO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, utóbbit pedig dr. Szász Ferenc állatorvos kapta a szaporodásbiológia és a mesterséges termékenyítés területén végzett több évtizedes odaadó munkájáért.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?