Az Év Agrárszakembere a zöldség-gyümölcs termékpályáról került ki

agrarszektor.hu
2018-ban a szervezők tíz kategóriában keresték az Év Agráremberét: agrár-innováció, agrárgépészet, állattenyésztés, feldolgozó- és élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, növénytermesztés. A versengés a NAK szakmai partnerségével zajlott. A 2018-as Év Agráremberének Ledó Ferencet választották.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az agrárszakember 2014. decembertől  a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke. Első körben a 130 jelölt közül 90-en fogadták el a jelölést. Több mint 80 fős szakmai zsűri vett részt a szavazásban, a kategóriánként három döntőst választottak ki, a közönség pedig internetes szavazással választott a döntősök közül közönségdíjast.

Az "Év Agrárembere" díjat 2014-ben alapították azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, gazdászokra, termelőkre, szolgáltatókra, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. 2019. február 2-án este, Egerben szakmai zsűri Ledó Ferencet választotta az év agárszakemberének.

A magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének, ebben segít az "Év Agrárembere" kitüntető díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát"

  - hangsúlyozta a díj fővédnöke, Nagy István agrárminiszter. Az év agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta meg a zsűri. 2018-ban

az "Év Agrárembere" a FruitVeb Szakmaközi Szervezet elnöke, Ledó Ferenc lett. Életműdíjban Bálint György - mindenki Bálint gazdája - és Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke részesült.

A közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Szebegyinszki Georgina nyerte.

A kategóriagyőztesek:
Agrárinnováció: Dr. Pénzes Béla
Agrárgépészet: Prof. Dr. Jóri J. István
Állattenyésztés: Dr. Petis Mihály
Feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor
Fenntartható gazdálkodás: Somosné Dr. Nagy Adrienn
Fiatal gazda: Borbély TamásJövő agrárszakembere: Dr. Balla Zoltán
Kertészet: Ledó Ferenc
Növénytermesztés: Soltész Gyula
Növényvédelem: Dr. Reisinger Péter

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?