Kovács Zoltán államtitkár lehet a Nimród vadászati szaklap főszerkesztője

agrarszektor.hu
A Magasles blog úgy értesült, hogy Kovács Zoltán államtitkár, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa lehet a Nimród új főszerkesztője. Eddig Zoltán Attila főszerkesztő vezette a legrégebbi, 1913-ban alapított vadászati szaklapot, amelynek kiadója a Védegylet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magasles több forrásból is megerősített értesülései szerint Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa veszi át a posztot. A főszerkesztő-helyettes Bors Richárd lehet, aki a vadászati világkiállítást szervező iroda igazgatója. A Magasles úgy tudja, hogy a Védegyleten belül és vadászszakmai körökben is egyre több kritika érte az újságot és egy éve érik a vezetőváltás. A Nimród kiadói jogáért pedig többször bejelentkezett a vadászkamara is - mindeddig sikertelenül.

A jelenlegi információk alapján úgy tűnik, hogy a Nimród sorsáról régóta nem is a tulajdonosa dönt. A Magasles szerint a kiadót is meglepetésként érte, amikor Kovács Zoltán államtitkár-kormánybiztos az idei FeHoVa kiállítás megnyitóján bejelentette: a vadászati világkiállítás hivatalos lapja a Nimród lesz. Állítólag ebbéli szándékát előzetesen nem egyeztette a kiadó képviselőivel. A főszerkesztőváltásban ugyan az utolsó szót a Védegylet elnökségének kellene kimondania, amely az üggyel július 5-én foglalkozik majd. A Magasles forrásai arra a kérdésre nem tudtak vagy nem akartak válaszolni, hogy az elnökség dönthet-e másként, minthogy Kovácsot nevezi ki a lap élére.

Érdekesség, hogy a 2021-es vadászati világkiállítás reklámozását a kormányközeli Századvég végzi majd, amire 1 milliárd forintot szánnak.

Kovács Zoltán nyilatkozik az EP-választáson (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?