Duális képzés: csak végzett gyakorlati oktató állhat a tanuló mellett

agrarszektor.hu
Idén szeptembertől a diplomával vagy mestervizsgával nem rendelkező szakemberek csak gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal képezhetik a tanulókat a duális képzésben közreműködő, iskolán kívüli gyakorlati képzőhelyen. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezért tanfolyamot indít számukra, amelyre - az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően - jelentős kedvezménnyel lehet jelentkezni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Idén szeptembertől a duális képzésben részt vevő, iskolán kívüli gyakorlati képzőhelyen a diplomával vagy mestervizsgával nem rendelkező szakemberek csak gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal képezhetik a tanulókat. Ez a tanulókat együttműködési megállapodással és tanulószerződéssel foglalkoztatókra egyaránt érvényes. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ezért minden megyében tanfolyamot indít az országosan mintegy ezer érintett oktató számára. Az 50 órás képzés - az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően - jelentős kedvezménnyel vehető igénybe. Az egyes megyékben induló tanfolyamokról a NAK megyei igazgatóságain lehet érdeklődni.


A NAK kiemelt szerepet játszik az agrár- és élelmiszeripari szakmákat tanulók duális képzésében. A köztestület feladata egyebek mellett a gyakorlati képzőhelyek és tanulószerződések nyilvántartása, ellenőrzése, a képzőhelyek kiajánlása a tanulók részére, illetve a mesterképzés és vizsgák szervezése. Emellett a NAK 2015 óta segíti a középfokú duális képzésben részt vevő, NAK-tagsággal rendelkező gyakorlati képzőhelyeket azzal, hogy a képzést vállaló gazdálkodók igényeire alakított, teljes körű felelősségbiztosítási konstrukciót dolgozott ki, és ezen felül át is vállalja a csoportos tanulói felelősségbiztosítás évi 24 ezer forintos díját. Ezt a szolgáltatás 2016 szeptemberétől a NAK kiterjesztette az Agrárminisztérium fenntartásában működő iskolai tangazdaságokra, valamint a felsőfokú duális képzésben részt vevő gyakorlati képzőhelyekre is. Az agrár- és élelmiszeripari duális képzésben megközelítőleg 4600 képzőhely működik közre, ahol évente 10-12 ezer tanulót oktatnak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?