Ha van géptámogatás akkor megy a vásárlás, ha nincs akkor áll a piac

Agrárszektor
Fő stratégiánk, hogy gyári cégként minél pontosabb és gyorsabb információval segítsük a gazdákat - mondta Gazsi Zsolt, a VOGEL-NOOT Mezőgépgyár KFT. értékesítési vezetője. A cégről, annak sikereiről, terveiről, szolgáltatásairól és a hazai gazdák lehetőségeiről beszélgettünk.

Agrárszektor.hu: Önök az Európai Unió legnagyobb ekegyártó vállalkozása. Miben látja a cég sikereit?

Gazsi Zsolt: A VOGEL-NOOT bár az EU legnagyobb ekegyártója, de fontos kiemelni, hogy a cég nem csak ekéket, hanem forgatás nélküli technológiához illeszthető munkagépeket, vetőgépeket és növényvédelmi gépeket is gyárt. A hazai siker titka, hogy egy széles termékpalettáról tudnak partnereink kedvező ár-érték arányú munkagépeket választani. Cégünknél folyamatos a gyártásfejlesztés és ami a magyar gazdáknak igen kedvező, hogy a hazai gyártásnak köszönhetően a gépek tesztelése is itthon folyik. Így igazán a magyar viszonyoknak és igényeknek megfelelő munkagépet tudunk ajánlani. Ezen kívül kiemelendő, hogy mosonmagyaróvári és törökszentmiklósi gyárunkban mintegy 300 kolléga segíti elő az értékesítő munkatársakon keresztül a gazdák választását és a minél magasabb fokú megelégedettségét. Ezt a gyári kiszolgálást a széles hazai kereskedelmi hálózat teszi teljessé.

Asz.: Milyen termékfejlesztések, innovációk várhatók a közeljövőben?

G.Zs.: A fő termékünk továbbra is a forgatásos technológia alapgépe, így itt folyamatos a munkagépek további finomítása. E mellett természetesen a többi munkagép is állandó fejlesztésen esik át, amelyek közül talán kiemelendő a Törökszentmiklóson készülő lazítócsalád kiszélesítése és a napjainkban Mosonmagyaróvárra átkerült gabonavetőgépek műszaki frissítése.
Legújabb gépeink pedig a tavalyi év során piacra dobott magágykészítő kombinátor és a szántáselmunkáló henger.

Asz.: Milyen egyéb szolgáltatásokat kínálnak partnereiknek a termék értékesítésen kívül? Mi az, amiben a Vogel-Noot többet nyújt másoknál?

G.Zs.:
Fő stratégiánk, hogy gyári cégként minél pontosabb és gyorsabb információval segítsük a gazdákat. Habár gyári direkt értékesítés nem történik, de így is szinte valamennyi eladott géppel kapcsolatba kerülünk, felügyeljük a szakszerű beüzemelést és ellátjuk a gyári garanciát. Így a gyári értékesítők a jól képzett és az egész országot lefedő kereskedelmi partnerek együtt egy igazán korrekt kiszolgálást tudnak nyújtani valamennyi meglévő és leendő vevőnk részére.

Asz.: Mi a véleménye a hazai agrárszektor gépiesítettségéről?

G.Zs.: A hazai gépesítés sajnos még nagyon messze van a nyugati országokban megszokottól, de a legnagyobb problémát én mégsem a mennyiségben vagy minőségben látom, hanem a kiszámíthatatlanságban. A hazai gazdák nagy része sajnos támogatástól függően tervezi beruházásait ami nem igazán nevezhető tervezésnek. Ha van géptámogatás akkor megy a vásárlás, ha nincs akkor áll a piac. Így gyakorlatilag kényszerdöntések születnek nem pedig egy évekre átnyúló beruházási stratégia. Ez a hatalmas ingadozás nagyon megnehezíti a kereskedők feladatát, de a gazdákét sem könnyíti meg, hiszen ha hirtelen, az utolsó pillanatban születik meg egy beruházási döntés és nincs raktáron a kívánt gép, akkor már csak egy másik munkaeszközt tud a gazdálkodó megvenni, ez pedig sokszor kellemetlenségeket is okozhat.

Asz.: Milyen finanszírozási lehetőségek érhetők el?

G.Zs.:
Mivel gyári kiszolgálás nincs ezért a gazdák irányába a kereskedelmi partnereink kínálják a széleskörű finanszírozási lehetőségeket. A partnereink kapcsolatban állnak a mezőgazdaságban aktív hazai pénzintézetekkel, így biztos vagyok benne, hogy mindenki részére elérhető személyre szabott pénzügyi lehetőség.

Asz.: Mik a cég elvárásai 2011-ben?

G.Zs.: A tavalyi év hatalmas visszaesése után az idei évben reményeink szerint megélénkül a gépberuházási kedv. A gazdáknak szükségük van új munkagépekre, amely igényt a VOGEL-NOOT palettáról kedvező feltételek mellett lehet kielégíteni.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?