Minőségi termékek és munkahelyteremtés a Szatmári Konzervgyárban

agrarszektor.hu
A minőség iránt elkötelezett agrárvállalkozások elismerése is hozzájárul a magyar élelmiszeripar versenyképességének helyreállításához. Kardeván Endre a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára hétfőn a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj (MAMD) egyik idei kitüntetettjéhez látogatott - számol be a VM sajtóirodája.

Zöldség-gyümölcs alapanyag-ellátásának biztosítására termelési integrációt is működtet a tyukodi Szatmári Konzervgyár Kft. Az összefogást még 2001-ben, a térség családi gazdaságainak és közepes méretű vállalkozásainak részvételével hozták létre. Azóta évente 1500 mezőgazdasági termelő szállít alapanyagot a konzervgyárnak, mintegy 2,5 milliárd forintértékben.

A májusban Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjjal (MAMD) kitüntetett, hazai tulajdonban lévő tyukodi gyárat 1964-ben alapították. A vállalkozás mind társadalmi, mind gazdasági szempontból a régió meghatározó vállalata, a Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégiában megfogalmazott elvárásoknak is megfelel.

A mintegy 250 embernek munkát biztosító üzemben jó minőségű, egészséges és biztonságos élelmiszereket állítanak elő, a termelés biztos alapanyagát a régió kiemelkedő mezőgazdasági adottságai biztosítják. A gyárban évente mintegy 5 milliárd forint értékű terméket állítanak elő. Befőttek, különböző ízesítésű uborkák, savanyúságok, valamint borsó, kukorica és főzelékféle konzervek készülnek Tyukodon. A cég termékeinek egy részét exportálni is tudja.

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj egy-egy vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét, tevékenységének magas színvonalát ismeri el. A díj lehetőséget ad védjegyhasználatra is. Az elmúlt években 26 vállalkozás, közte a tyukodi Szatmári Konzervgyár Kft. nyerte el a díjat.

forrás: MTI/VM Sajtóiroda

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?