Árvíz martalékává váltak a juhok

agrarszektor.hu
Legalább 100 juhot nem találnak Norvégiában a hétfői esőzéseket követő árvízben. Sok állat a megáradt folyóktól körbevett szigeteken várja, hogy megmentsék. Emberéletet nem követelt az ítéletidő.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A norvég rendőrség szerint több mint 100 juhot sodort el az árvíz a tegnapi előzés nyomán megáradt folyókban. Harald Kragnes juhtenyésztő 107 juhot legltetett, amikor a Surna folyó kilépett a medréből: több mint 50 birkáját ragadta el az ár. "Hallottam, hogy a szomszédoknak is hiányoznak az állataik. Még soha nem tapasztaltam ilyesmit" - mondta Kragnes a Verdens Gang bulvárlapnak.

A rendőrség a tűzoltósággal együttműködve próbálja kimenteni az állatokat a vízből. Sok birka az áradással létrejött szigeteken ragadt. A folyó szintje már apadásnak indult, így már van esély a szerencsés jószágok életben maradására. Körülbelül 25 házat, amelyekben jobbára időskorúak éltek, teljesen elvágott a víz, de a heves esőzések és a viharos szél ellenére az ítéletidő nem követelt emberi áldozatot.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03