2023. március 23. csütörtök Emőke

Lemken

A Lemken egy német mezőgazdasági gépgyártó, amely talajművelő gépeket, kultivátorokat, ekéket, vetőgépeket és permetezőket gyárt. Gépei jellegzetes világoskék színűek.

A Lemken egy mezőgazdasági gépek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére szakosodott német vállalat. A céget 1780-ban Wilhelmus Lemken alapította kovácsműhelyként, és mára a talajművelés, a vetőmag-kijuttatás és a növényvédelem területén vezető vállalattá nőtte ki magát. A Lemken 49 országban van jelen, ebből 14 országban saját értékesítési szervezettel és fiókteleppel rendelkezik.

A Lemken hét generáció óta családi tulajdonban van. A Hassia vállalatot 1996-ban, az RTS (Meppen) és a Jacoby (Hetzerath) vállalatokat pedig 2005-ben vették át. Ez utóbbi két vállalat révén a Lemken előtt a növényvédelmi berendezések piaca is megnyílt. A gyártó az elsődleges talajművelésre való ekéket és altalaj tömörítőket, a tarlók és talajok fellazítására való kultivátorokat, magágy-előkészítő rotációs ekéket, vetőgépeket és szántóföldi permetezőket gyárt és forgalmaz. A Lemken az utóbbi időben elkezdett a robotizált megoldásokkal és a mezőgazdasági robotok fejlesztésével is foglalkozni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán