Meglepő helyre menekültek a madarak a szilveszteri tűzijáték elől

agrarszektor.hu
Rengeteg madár választotta a tatai Öreg-tavat menedékhelyéül a szilveszteri petárdaőrület közepette. A döntően vadludakból álló csapat a Ferencmajori-halastavak helyett választotta ezt a területet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A tűzijáték miatt rengeteg védett vízi madarat elveszítő Tata és az ottani Öreg-tó a nemrég bevezetett tilalomnak köszönhetően mára szinte menedékhellyé vált a madarak számára - írja a Kemma.hu Komárom megyei portálra hivatkozva az Infostart. A madárvédők megfigyelései szerint a tavon december 31-én még 4600, az újév első napján már 5800 vadlúd pihent, mint azt a Tata.hu is írja. Ez azt jelenti,hogy a szilveszteri tűzijátékozást követően nemhogy csökkent volna a ludak száma Tatán, de még nőtt is, ami ebben az évezredben szinte egyedülálló. A vadludak mellett a vadrécék száma is nőtt, ellenben sirályokból egyre kevesebb van.

A menekülő madarak, amelyek idén a többletet okozhatták, a naszályi és szomódi tűzijátéktól ijedhettek meg, és választották a tatai tavat a Ferencmajori-halastavak helyett. A rendelet értelmében november 1. és február 28. között nem háborgathatják tűzijátékkal a tataiak a vízi madarakat.

Címlapkép forrása: MTI/Bodnár Boglárka

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01