Most megtudhatod, milyen állatok élnek Magyarországon és a Kárpát-medencében

agrarszektor.hu
Az Állatok Világnapjának legfőbb üzenete az ember, a minket körülvevő élőlények és a természet harmóniájának megteremtése. Egyik a másik nélkül aligha működőképes, ezért az egyensúly kialakítására nem csak ezen a napon, de egész évben törekednünk kell, mondta Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

2020. október 3-án, szombaton lesz az Állatok Világnapja. Az idei év több szempontból különleges évforduló, hiszen amellett hogy világszinten 90. alkalommal rendezik meg, hazánkban a Budakeszi Vadaspark 10. alkalommal ad otthont az eseménynek.

Az első Állatok Világnapját 1931-ben, Olaszországban szervezték meg. Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc - akinek tiszteletére minden évben megrendezik az eseményt - már a 13. században úgy vélekedett, hogy a minket körülvevő élő és élettelen környezetet szeretnünk kell. Azóta az ember és a természet kapcsolata nagymértékben megváltozott, azonban az egyensúly és a fenntartható működés alappilléreknek bizonyultak.

Mészáros Péter hangsúlyozta, hogy Magyarországon 1991 óta nagy népszerűségnek örvendő Állatok Világnapjának fő célja, hogy a látogatók közelebbről is megismerkedhessenek a Vadasparkban lakó, az országban és a Kárpát-medencében élő jellegzetes házi- és vadállatokkal, és megszeressék őket, ezáltal pedig elköteleződjenek a védelmük iránt.

A Vadaspark és a Pilisi Parkerdő Zrt. fontosnak tartja a vadállatokkal foglalkozó kutatómunkát is

- tette hozzá Mészáros Péter.

A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője felhívta a figyelmet továbbá egyes veszélyeztetett fajokra, mint például a tiszta vérű vadmacska, amelynek állománya az utóbbi években drasztikusan lecsökkent, magában hordozva a faj teljes eltűnésének veszélyét. Ennek megelőzésének érdekében idén újraindították a Vadmacska Kutatási és Védelmi Projektet. A látogatóknak továbbá lehetősége nyílik megismerni Szilvesztert, a faj Budakeszi Vadasparkban élő példányát.

A szóvivő kifejtette, hogy az érdeklődők amellett, hogy megtudhatják, mit jelent a felelős állattartás, részt vehetnek az Állati Jó Bemutatón - amely visszatérő programként a gyermekek egyik kedvence - továbbá számos interaktív, játékos programmal készülnek, mint például kisállat tréning. A Klíma Kaland előadásainak, vetélkedőinek és játékainak célja, hogy az állatvilág mellett felhívja a figyelmet a növényvilág védelmére is, illetve hogy a gyermekek és a felnőttek egyaránt megismerhessék a hazai és a világ erdeinek klímaváltozásban betöltött kiemelt szerepét. Különlegesség, hogy idén a látogatók betekintést nyerhetnek az állatmentők munkájába a Mentőöv Állatvédő Egyesület jóvoltából. Emellett megtudhatják azt is, hogy mit tegyenek, ha elveszett vagy kóbor állatokkal találkoznak.

A rendezvényt az aktuális járványügyi szabályozásoknak megfelelően szervezik, így mindenki számára biztosított és elérhető lesz a kézfertőtlenítő használata. Emellett a programokat a Vadaspark több helyszínén és különböző időpontokban tartják, hogy elkerüljék az esetleges tömeg kialakulását.

(Címlapkép forrása: Budakeszi Vadaspark és Surányi Linda)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?